Hayallerinizi tasarlıyoruz...

Neden en iyi Peyzaj Firması ?

Neden en iyi Peyzaj Firması ?

16/06/2021

Neden en iyi Peyzaj Firması ?

Merhabalar, bugünkü yazımızda neden En iyi Peyzaj firmaları ile çalışmanız gerektiğiyle ilgili bilgi paylaşacağız. Peyzaj, birçok iş kolu gibi bilgi, tecrübe, donanım ve insan gücü gerektiren zorlu bir iştir. İşin tasarım ve projelendirme kısmı daha çok bilgiye ve birikime dayanırken, işin uygulama kısmında hem bilgi hem de insan gücüne ihtiyaç duyulur. Aslına bakarsanız peyzaj işini bir evin inşaat projelendirmesinden tutun duvarların boyanmasından sonra yaşanacak seviyeye kadar geçen süreye benzetebiliriz. İyi bir evde oturmak istiyorsanız iyi bir mimara, sonrasında mimarla uyumlu çalışan işinde uzman ustalara ve malzeme kalitesine ihtiyaç duyarsınız. Ortaya iyi bir iş çıkması için en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş bir mimari proje ile beraber duvarından boyasına tesisatından musluğuna yani kullanılan malzeme kalitesinden onu işleyecek ustasının kalitesine kadar her aşama çok önemlidir. Yanlış tasarlanan bir projede malzeme kaliteniz ve ustalarınız çok iyi olsa bile o evde yaşayacağınız sürede size sürekli sorun yaratacaktır. Tam tersi çok iyi bir projeyi yanlış ustalara ve ucuz malzeme ile yapmaya çalışırsanız yine sürekli çıkacak problemlerle uğraşmak zorunda kalacaksınız. Doğru proje, kaliteli malzeme, iyi işçilikle günün sonunda ortaya mutlu yaşanacak bir ev çıkar ve bu evlerde sorunsuz bir şekilde yaşayarak evin teknik sorunları ile ilgileneceğiniz yerde kendi hayatınıza veya sevdiklerine daha çok zaman ayırabileceksiniz. Peki, yaşayacağınız evde proje, malzeme ve işçilik konusunda maliyet düşürmek adına kaliteden kaçarsanız ne olur? Günün sonunda daha çok maliyet ve zaman kaybıyla beraber size mutsuzluktan başka bir şey getirmeyecektir.

 

Birçok iş dalı gibi Peyzaj işi yapan firmalarla da çalışırken aynı mantık yürütülebilir. Herhangi bir Peyzaj işi için birçok firmadan teklif alıp ve nasıl olsa aynı iş diye en ucuza yaptırmaya kalkarsanız maalesef günün sonunda bu sorunlarla karşılaşma ihtimaliniz çok yüksektir. Örneğin yakın zamanda bir villa bahçesi peyzaj uygulamalarının neredeyse tamamını yaptık. Otomatik sulama sistemi fiyat teklifimiz daha uygun bir firmaya yaptırmak istediler. Otomatik sulama sistemi yapıldıktan sonra kendilerine bu sulama sisteminin yetersiz olacağını ve sorun yaşayacaklarını hatta tüm bahçelerini etkileyecek ve sonrasında büyük problemlere sebep olacağını defalarca söylememize rağmen çok küçük maliyetlerden kaçınmak için mevcut sistemin kalmasında ısrar ettiler. Son olarak çim serme işlemini de bitirdikten çok değil bir hafta sonra bizi arayarak tüm çimlerinin sararmaya başladığını bahçesinin aşırı sulamadan bataklık haline geldiğini o kadar emek ve para harcadıkları bahçelerini bu şekilde gördükleri için de hem maddi hem de manevi çok yıprandıklarını belirttiler. Çok küçük maliyetlerden kaçındıkları için şimdi tüm bahçelerini yeniden yeşillendirmek zorunda kalacağız. Bu da otomatik sulamada kaçındıkları maliyetlerin neredeyse 10 katı.

 

Bizi arayan müşterilerimizin çoğu öncesinde yanlış uygulamalar veya kalitesiz malzeme kullanımı sonunda bahçesinde sorun yaşayan ve bu konuda destek almak istediğini söyleyen mutsuz insanlar. Unutmayın peyzaj işi çok zahmetli ve maliyetli bir iştir. Yanlış yapılacak uygulamalar size çok büyük maliyetler çıkaracağı gibi, doğru projelendirilmiş, her süreçte bilgilendirici ve doğru uygulanmış bir peyzaj işi günün sonunda sizi hem maddi hem de manevi yönden çok büyük bir yükten kurtaracaktır. Umarım bu yazı Neden en iyi peyzaj firmaları ile çalışmanız gerektiği ile ilgili aydınlatıcı bir yazı olmuştur. Kurulduğu günden beri İstanbul'un en iyi peyzaj firmaları arasında yerini alan Kamelya Peyzaj ekibi olarak bahçe işlerinizin her aşamasında sizlere ücretsiz bilgi ve teklif vermekten mutluluk duyarız.

 

Hemen İletişime GEÇ !

Whatsapp!